Det här är så knäppt och typiskt mitt jobb. jag gick upp 03,15 i morse och åkte nattbuss in till jobbet. Väl på plats för en kopp kaffe i fikarummet började jag prata med en kollega. Efter ett tag kom vi på att vi båda trodde att vi skulle köra samma tåg. Han ringde vår närmaste operative chef som påstod att jag hade helgkomp idag... i morgon, dagen efter det och dag fyra också.
OK, jag åker inte hem i ett sådant läge utan sitter jour i stället och pratar med kontoret då dom börjar jobba vid 8-tiden. Jo då, mycket riktigt så hade dom lagt ut gammalt helgkomp i fyra dagar men glömt meddela mig.
Nu är det så att vi för första gången sen jag började köra pendeltåg för typ 6 år sen (jobbade 17 år på en annan järnväg före) så har vi inte lokförarbrist några veckor så jag hade redan bett och fått ledig tre dagar före midsommar och sen går jag på semester. Så summan av detta var att jag skulle jobbat två dagar mellan perioderna.
Nåväl, dagen idag fick jag igen en av de två dagarna och den andra dagen fick jag också gammalt helgkomp och semester från förra året på så nu är jag ledig typ fem veckor
Det känns så enormt bra och nu ska ju vädret bli svalare också. Det kan inte bli bättre.

Förresten alla bokmalar... har ni sett att Jo Nesbö har släppt en ny deckare om Harry Hole? Snömannen heter den. Jag väntar på att den släpps i mp3-format så skriver jag en liten minirecension när jag hört den.

Nu ska jag äta lite glass