Hoppsan, höll på att slå en mugg kaffe i datorn, inte bra På just det sättet dödade Janne en dator för några år sedan.

Jag har fått hem lite nytt räkblod från Peter Haack idag. Lite BC, några CR och en vit
Jag såg den inte först, det är några fina mossruskor med som räkorna sitter på, när jag börjat koppa in dom så simmade plötsligt en helvit räka, med lite mörkt som syntes genom huvudet, förbi. Automatiskt funderade jag på vad är det som är vitt... en White pearl... har Peter fått med en i misstag??? Hm... men han har inga WP... hm... han har vita räkor... Snowwhite, eller vad de kallas, eller ev Golden. Det är alltså, om jag fattat rätt en Black crystal ytan svart pigment som blir helt täckande vit, eller en Crystal red utan pigment som blir täckande svagt gulvit/benvit/antikvit eller hur man ska beskriva det.
Dom är lite bleka om nosen fortfarande och jag ser den bara uppifrån i plastbytta så jag vet inte riktigt vilken det är, har aldrig sett sådana här i verkligheten tidigare.
Tyvärr har jag inte mitt makroobjektig i närheten just nu, tog bara med kitgluggen och huset igår.
Det var för jag tänkte mig ner till Sthlms kajer för att leta efter en Ostindiefarare som heter Götheborg som är på besök i huvudstaden.
Med facit i hand hade det funkat bättre om jag tog makrot då jag skulle fota den. Nu hade jag bara 70 mm och inte så himla bra ljusstyrka, med makrot på 150 mm och ljusstyrka 2,8 hade det funkat betydligt bättre. Få se om jag hinner dit något mer.
I alla fall hann jag se, och fota lite, när Götheborg bytte kajplats, blev hälsad av alla stora finlandsfärjor med djupa tutningar och själv svarade med kanonsalut då hon passerade Kastellholmen på sin väg mot Slussen... jäklar vad mäktigt det var att se och höra det. Håren på armarna reste sig.
Det var lite mörkt att fota, kl var ca 22.

Det var egentligen meningen att Janne och jag skulle med en fotokompis och fota vilda lappugglor i morgon. men det blir inte av nu, gräset har hunnit bli så högt så ugglorna ser inte sorkarna på den äng där dom hållit till nu på försommaren och jagat så de har bytt jaktmarker.
Bifogade filer