Vilket skumt väder det varit några dagar nu. Det är rena aprilvädret, snö, sol, blåst, regn om vartannat med några få minuters mellanrum.
I söndags var det ju härligt ute med sol. Janne och jag tog en sväng på Järvafältet för att kolla lite efter vårtecken, och det fanns det. Massor av blåsippor. Inte så många var helt utslagna, men stora, stora halvöppna knoppar.
Det fanns mycket svarta pyttesmå mygglarver i vattensamlingar och diken också.
Ringduvorna har kommit och sitter och hoar och koltrastarna flöjtar.

Men nu är det ett snölager över alla blommor igen. Jag såg mina vildkrokusar vada fram i snön på min gräsmatta nu när jag kom hem i kväll. Om det är lite ljust i morgon kanske jag hinner fota dom i snön innan jag åker till jobbet.

Vi har fått stegräknare på jobbet förresten. Bara att kvittera ut och få en idé om man är helt förslappad eller inte. Målet bör vara ca 10 000 steg/dag.
Det verkar jag klara lätt när jag jobbar. Men när jag är ledig och det är sämre väder sitter jag parkerad vid datorn, då lär det inte bli mycket.

Datorn förresten. I måndags morse funkade inte nätet. Jag tänkte att den fått hicka eller något och skulle funka då jag kom hem från jobbet. Men det gjorde den inte. Nehe, startade om allt flera gånger men inget hjälpte. Ringde comhem för att kolla om felet kunde vara hos dom, men dom hade inga störningar... mer än att när vi pratade om koaxialkabeln (heter den verkligen så) så försvann telefonkontakten också. Sk-t... jag har så dålig mobilteckning hos mig.
Ok... jag tänkte att jag ska testa att flytta modemet till ett annat antennutag och dra en sladd direkt till datorn, hoppar över routern. Jodå, nu funkade det. Men var fanns felet... routern eller väggen?
Ikväll testade jag vidare och kom fram till att det var routern som dött. Jag måste skaffa en ny så småningom, men tror jag tar en trådlös den här gången. Kan vara skönt att kunna släpa runt på laptopen vart som helt utan sladdprobem.

Det har hänt några småsaker på fisk och räkfronten också.
En av de röda regnbågsfiskynglena har förvunnit/dött. Så nu är det bara två kvar. Sjutton också. Hoppas dom klarar sig och att det är minst en hona.
Den nya omgången romkorn har börjat kläckas lite nu, men jag har bara sett två pyttesmå yngel.

I karet med snygga tigertands Black crystal såg jag i morse en av dom sitta fastklamrad uppe på ryggen på en av de andra. Det såg ut som det var en hona och en hane, men jag såg aldrig någon parning.
Efter jag satte ner doppvärmaren är räkorna i det karet betydligt mer aktiva.

Jag tittade in hos Janne Wester en sväng idag på en rast mellan tågkörningen.
Han hade en artikel om Sulawesiräkor som fanns i en tysk akvarietidning. Enligt den så var vattnet i Sulawesisjön där räkorna kommer från mjukt och basiskt, som Malawisjöns vatten. Knepigt att få till hemma... eller rättare sagt, jag har aldrig provat att få till sådant vatten så jag vet inte hur man skulle göra. Bikarbonat kanske?
Dessutom var det varmt, ca 30 grader i snitt.

I påsk blir det struligt att åka pendeltåg. Från natten till fredag ända till måndag kl 12 är all trafik förbi Karlberg avstängd. Tågen vänder på Centralen söderifrån och Sundbyberg och Solna norrifrån.
Dessutom kommer Uppsalapendeln med loktåg vara inställda... men den kommer i stället att köras av "våra" nya pendeltåg som bara fortsätter norrut från Märsta.
Som tur är slipper jag det värsta, tror jag. är ledig fredag och kör bara på södersidan lör-sön. Fast på mån kan det strula till sig. Jag kommer att ha något av de första tågen som ska passera Karlberg. Ska bli intressant att se om dom hunnit bli klara i tid, och om allt fungerar.
Mitt tips är: Nej, dom hann inte klart och det fungerar inte Hoppas jag har fel.

Jag bifogar en tvillingblåsippa som jag hittade i söndags.
Bifogade filer