Igår var det fiskträff hos Marie/MC-kvinnan i Hökarängen. Det var väldigt lyckat.
Oj, vad fina hennes blåciklider är. Dom hade rom minsann. Det hade också "min" ancistrushane fixat till med honan som Marie hade sen tidigare. Otroligt vad fort dom kan fatta tycke för varandra. Marie hämtade honom i torsdags och dom lekte i helgen.
Hon hade två jäkligt fina Violet pleco också. Tror det är dom som heter L-077. Dom var helt orädda och låg och mumsade på squashbitar medan vi mumsade på vår knytis.
Jag fick med lite flytväxter som Micke/Tangoman hade rensat ur sitt kar. Tror det är piscia, liknar i alla fall.
Jag och Glenn fick skjuss av Björn/Rödlöga och Jeanette sen. Glenn hoppade av på Centralen och jag fick åka ända hem till dörren

Efter att ha sovit knappt fyra timmar åkte jag till jobbet, bra nog trött. När jag står och gäspande ska lösa av mitt första tåg mot Märsta kommer en facklig representant och löser av mig, jag ska in på slumpvis drogtest. Kanonbra!!! Där blev jag bjuden på kaffe, macka och fikabröd mellan testerna. Så länge dom inte kan testa trötthet är det inga problem i alla fall
Senare frågar min snällaste turfördelare, dom är flera stycken, om jag möjligen kunde tänka mig att jobba dagtur i stället för sen kvällstur på midsommarafton. Sånt säger jag inte nej till. Skönt att slippa köra när alla fulla ungar vinglar fram på plattformarna.

Hemma så blev det gräsklippning och ett mycket försiktigt och noggrant vattenbyte hos blåögonynglen. Så försiktig har jag inte varit förut, mätte ju typ allt. pH 5, KH 1?, Ni omätbart, Na ca 8 och temp 24.
Jag hade nog inte behövt byta egentligen när jag såg värdena, men vattnet var ju färdigt för byte. Ynglen simmar runt som sjutton och är väldigt många. Vattnet var lite, lite mjölkigt... infusorier? Jag lade ner en liten slinga av en växt jag fått av Janne Wester, en "bläddra" tror jag den heter, och den ska äta infusorier, men inte yngel Den har små fångstblåsor på "armarna". Hoppas jag inte gör något dumt som lägger ner den.

Jo, posthornssnäckrommen har börjat kläckas. Så nu matar jag dom också med JBL Nobil fluid Det tog inte många dygn för dom att mogna.

Jag har lagt ut några bilder i galleriet från knytisen hos Marie/MC-kvinnan. Mest fiskbilder, konstigt... inte

Nu ska jag diska, gör alltid det mitt i natten och i morgon ska jag köra några gånger till Gnesta