Ikväll har jag flera gånger räknat till 19 blåögonyngel plus de två från första omgången förstås. Den/dom största är redan betydligt mycket större än de minsta. Dom växer väldigt fort om jag jämför med regnbågsfisk jag känner till. T ex praecoxen är ju extremt långsam, dessutom växer dom väldigt ojämnt. Dom (praecox) ser väldigt roliga ut i kroppsformen som yngel/ungfisk. Dom är väldigt korta och höga med platt-runt huvud/nos.
Dom två första blåögonynglen är ca 1 månad nu och ser ut som dom vuxna i miniformat medan praecoxen som är ca 2 mån ser mest ut som yngel fortfarande.
Jag ger blåögonynglen JBL Nobil fluid som jag skakar ordentligt och häller en liten, liten droppe på fingret och duttar lite över vattenytan med så att fodervätskan flyter ut på ytan. Då går ynglen och liksom hugger/noppar i ytan och dom får mage av det. Jag har även skakat ner lite, lite Sera Micron med en mjuk pensel över ytan.

Jag har kollat upp vad ampullariabebisarna ska ha att äta i början och det var ju inte så svårt, mjuka alger, skräp och annat som finns i ett ordentligt etablerat kar. Det borde ju funka hoppas jag. Men jag tinade upp en liten bit förvälld squash som jag skar i bitar och släppte ner.

Nu är jag ledig två hela dagar. Det är jätteskönt, men nog sjutton ringde "dom" och frågade om jag kunde jobba extra på fredag. Det ville jag inte, har fortfarande ont i nacke och axlar efter att ha kört dom där dj-a "tysktågen". Jag slipper dom efter det senaste gruppvalet, det är därför jag inte skriver och klagar på dom längre
Nu kommer jag att hinna gulla med snäckor och blåögon... och alla andra firrar och levande foder. Fast moinan gick åt skogen igen Jag gör ett uppehåll med odlingsförsöken på det nu.
I morgon åker jag in till Janne med några större ancistrusungfiskar. Tror det är mest fina hanar med ordentliga spröt, födda i juni förra sommaren. Jag tror det är minst 10 kvar i karet. Jag ska spara en fina hane åt MC-kvinnan/Marie och en eller två åt Edis/Jonas.

Synd att det är så mycket svarta mygg kvar i köttbacken i förrådet. Annars hade jag cyklat bort till hästhagen och fångat mer. Iofs kan jag ju göra det och frysa in, skulle behöva mer dammfoder i alla fall. Visst skulle det väl bli bra väder i morgon?