Det tråkiga först, det minsta blåögonynglet av första omgången har försvunnit. Väldigt konstigt.

Det roliga sen, det har kläckt ett till nytt blåögonyngel. Jag såg den när jag kom hem från mygglarvsjakten och den såg lite underlig ut. Den simmade hysteriskt i cirklar i ytan. Men nu efter några timmar har den lugnat ner sig så antagligen var den precis nykläckt när jag såg den första gången.
Dom får lite JBL Nobil fluid och varkar tugga i sig för dom har fått lite mage redan. Hoppas, hoppas, hoppas att det blir bara några till.
Jag satt och funderade på den otroligt dåliga utdelningen av yngel. Den mesta rommen möglar ju. Kan det vara så att firrarna kommer från Tjeckien och är manipulerade på något sätt för att dom ska få fram mer avkomma och resultatet är fiskar med dåliga anlag, eller tom bastarder?

Nu har jag fått småyngel på både Trinidadguppyna. Jag såg för första gången en hona släppa yngel i går natt, eller var det i förrgår kanske? Som mest har jag sett ett 10-tal, men dom små pirayorna (smycketetrorna) käkar nog upp dom långsammaste.
Sen har jag även sett gula yngel från de blonda honorna med dubbelsvärdshanar som fäder. Dom hanarna var inte tåliga som Endlers eller Trinidadguppys inte. Det är bara en kvar nu av fyra, men alla tre honor är kvar. Få se vad det blir för yngel, om dom klarar sig.

Igår gjorde jag vattenbyten i alla kar och rensade ur växterna i de stora regnbågarnas balja. Det fanns ett nystan av sessiliflora som var enormt där i, dessutom mycket eklövsflytormbunke och jättevallisneria.
Och ANDMAT!!! Jag HATAR andmat!!! Nu ska den i alla fall väck... igen!!!
Inne i sessiliflorasnåret hittade jag de ruttna resterna av den avlidna ampullarian, urk! Karet blev i alla fall väldigt ljust och fint, och inga alger alls (ta-i-trä). Jag tänkte att regnbågarna skulle bli blyga av att bli av med växttaket, men det blev dom inte. Dom började tokleka i går kväll och har fortsatt hela dagen idag. Den stora Glossolepishanen har varit. och är, enormt vackert utfärgad. Han växlar mellan ljust blodröd/orange med gult huvud/kopparbrun med guldskimmer och vaktar lekmoppen brutalt samtidigt som han försöker få in honan i moppen.
Splendidorna är också kanonsnygga medan praecoxen ser lite mer bleka ut.
En Corydoras gosseihane fick spelet i det karet i går kväll. Han jagade regnbågarna och försökte få in dom i T-position. Dom var INTE roade av hans uppvaktning.

Idag tog jag cykeln iväg en bit för att leta efter nya mygglarvsjaktmarker. Det hittade jag i en översvämmad hästhage. Massor med mygglarver i de grunda vattensammlingarna mellan grästuvorna. Hästarna måste ju få i sig en hel del protein när dom dricker där ur, så svart var det i vissa av pölarna. Tur att jag hade gummistövlar med. Det var rätt sankt där.
Sen hittade jag rätt mycket andra småkryp som cyklops mm i en annan vattensammling. Dom fick en egen påse och hamnade i plastbyttan i kylen ihop med det tidigare gänget.
Myggisarna hällde jag över i en stor köttback som jag ställde ute i förrådet. Nu är det bara att gå ut dit och håva när firrarna vill ha godis
Appropå byttan i kylen... jag tog ut den tidigare och skulle mata lite med smått. Då fick jag se en... tror det är en vattenloppa, som högg en liten svart mygglarv. Så stor var inte vattenloppan men anföll gjorde den. Hm... jag har KRIG i mitt kylskåp

Sen har jag "råkat" fylla i vatten och javamossa i en glaskupa på vardagsrumsbordet Tänkte ha postsnäcksodling där senare. Jag tror nog att det fixar sig med postisarna den här gången. Dom äter väldigt mycket av yngelfodret dom får.

Nu är det sovdags, men först lite diskning.
Ska upp kl 3.15 men kan nog gissa att fåglarna är igång redan

Natti-natti! kl 21:24