Krypit runt på vind, i källare och hönshus ihop med besiktningsman idag!

Stora beslut i livet är alltid svåra att fatta, oftast hamnar man i en situation där man tvingas gå på magkänsla och det är endast i efterhand som man kan få reda på om besluten man tog var rätt eller fel, ibland kan man inte ens veta säkert då.

Ett av de största besluten man tar i livet handlar om husköp, ekonomiskt är det oftast de största besluten man tar i livet. Med det i vetskap så är det ju ganska lätt att luta sig bak i soffan (eller som i mitt fall, luta sig fram över jobbdatorn och fördjupa sig i mötesprotokoll eller annat "spännande") och säga "Vi har det bra som vi har. Varför skall vi flytta?" Och för två människor som känner precis så och som istället för att åka bort väljer att vara hemma för att hemma är ju trots allt bäst- ja då är det ett stort steg att mer eller mindre impulsköpa ett hus!

Hemnet borde för övrigt förses med liknande varningstext som Socialstyrelsen placerat på tobaksprodukter. VARNING- Kan leda till husköp och flytt!

Risken finns ju hela tiden där, lite som att springa över bilvägen och blunda, när man har en hustru som så gott som dagligen surfar runt på internet och tittar på husannonser men vi klarade oss ganska väl... sedan var det ett hus som jag inte riktigt visste vart det låg?
Istället för att fundera tog vi vägen förbi efter en shoppingtur bara för att se vart det låg? Och precis då ställer mäklaren ut skyltar om visning! Med hjälp av en påstridig hustru så togs det blixtsnabba beslutet, hem och äta lunch snabbt och sedan gå på husvisning, Vi kan ju bara titta lite...

Jo tack, och nu har man krypit runt och lyst med ficklampa i alla vrår och skrymseln. Och skall man nu ändå fatta ett beslut baserat på magkänsla, ja då måste jag nog tillstå att magkänslan har ju sällan kännts så här bra!


Nu undrar ni förstås var hönsen och grisen kommer in i bilden?
Jo, när man ändå skall köpa nytt hus så får man ju se till att få något annorlunda än det man har så det blir någon skillnad, annars kan man ju lika gärna bo kvar menar jag. Därför är nu tanken att byta ut fyrkantigt, tegel och 60-,70-tal mot rött trähus med vita knuta á la 30-tal med såväl egen bäck, tvätthus, snickarverkstad och fd. uthus! ...och i uthuset finns de små "båsen" kvar där hönorna suttit, de två järnringarna är kvar i väggen där kon och hästen stod och under uthuset där vedan nu ligger travad där har självaste julegrisen bott!

Och om man nu kan få snart hundra år gamla brädbitar där hästens bitmärken är kvar, ja då får man väl ha överseende med att alla akvariumen inte får plats? ...men det hade ju varit kul om 1 ... eller 2 fick plats så man inte tvingas sälja allihop.

Om med det sagt så återstår väl egentligen bara en fråga, När skall man hinna köpa julklapparna!?


För övrigt anser jag att Stenungsund bör ha en egen akvariebutik.