Har ju inte vart så aktiv i bloggandet men kan säga att jag ryckt upp mig på akvariesidan. Mina odlingstankar börjar smått bli verklighet. Jag fick med gubben på ett hörn så han har valt lite i kompotten som skall så småningom odlas. Det har vart lite bilresor för att få hem det man önskat. Många trevliga människor man träffat och håller kontakt med.

Det är framförallt L-malar i den mindre klassen som jag och gubben kommer odla. Men man kan väll säga att det är 1-2års tid innan man kanske har något att ev. sälja (vem vet, man kanske blir så knäpp att man skall behålla allt själv. ) Jag kommer även odla Corydoras. Har haft lek på Aeneus och Schwartzi förr i sällskapskar så jag hoppas på lek i odlings akvarium med.

Just för tillfället har vi L-malar på tillväxt:
L107/184 Ancistrus sp. (Brilliant Bristlenose Pleco)
L262 Hypancistrus sp.
L046 Hypancistrus zebra (Zebra pleco)

Jag har även en L104/162 Panaqolus maccus hona som jag funderar på att hitta en hane till. Hon är nog närmare 8år nu så jag är i lite val och kval där. Har även en L169 Panaqolus sp. Gold stripe hane som hon går med i ett sällskaps akvarium. Dessa kan korsa sig är jag medveten om, men det verkar inte vara något intresse mellan dem och har inte så vart på det senaste året.

Jag införskaffade mig även två Farlowella Acus men en dog tyvärr rätt kort efter hemkomst. Men jag är osäker på om det verkligen är acus jag har. Så denna ska jag forska vidare på vad det exakt är för sort för att sedan köpa en maka till. Detta är en av mina favoriter. I princip hand tam.


Jag hoppas kunna hämta hem L134 Peckoltia compta från privatperson inom en vecka eller så. Väntat sedan november och nu är de ev. leveransklara.

Corydoras malarna jag ska odla är först och främst Similis. Dessa fick jag hem i lördags. Så otroligt glad över dessa något mindre Corysar. Jag har även Schwartzi, Aeneus albino och Sterbai hemma. Övriga odlingar är Endlers hybrid (tyvärr visade det sig finnas vanlig guppy i stammen) samt sandsnäckor Melanoidestuberculatus.

De övriga akvarierna puttrar på i maklig takt. Blir en uppdatering på dem med inom kort.
/God fortsättning!!