Gjorde ett nästan fullständigt misslyckat försök att fota mina Biotoecus. Rakbladsskrapan är rostig så det gick inte att rengöra glaset ordentligt, och hanen visade sig vara livrädd för kameran, och det gick inte att placera blixten ordentligt så det blev otroligt mycket reflektioner i glaset.

Här är han i alla fall, så bra som det nu blev:

Klicka på bilden för större version

Namn: Biotoecus_hane_DSC_7545.jpg
Visningar: 1
Storlek: 79,1 KB
ID: 2344500

Han är 4, kanske 5 cm lång totallängd, har vuxit ungefär en centimeter sen jag köpte honom. Jag har också två mindre exemplar, cirka 3 cm totallängd, som möjligen är honor:

Klicka på bilden för större version

Namn: Biotoecus_liten_1_DSC_7535.jpg
Visningar: 1
Storlek: 80,3 KB
ID: 2344501

Den på bilden var otroligt mager när jag köpte den, bara ett "huvud med svans", så risig att jag fick den gratis för annars skulle den kasserats. Fem utfodringar per dag har som synes gett resultat.

Vilken art det är... ja, vem vet. Det verkar i alla fall inte vara dicentrarchus, den har 8 taggstrålar i ryggfenan, och 3 i analfenan. Samtidig har jag svårt att tro att det här är en fisk som blir 10 centimeter som opercularis lär ska bli. Så... kanske en obeskriven art.

Hanen jagar ibland bort de två mindre exemplaren (se den bitna ryggfenan!) men det är halvhjärtat, det verkar vara extremt stillsamma ciklider, 90% av tiden står de bara still och hänger.

Betydligt mer fart är det på smycketetrorna (Nannostomus beckfordi). De har färgat ut väldigt vackert, den dominante hanen är nästan helt svart med blodröd buk (men han ville inte vara med på bild), medan honorna ser ut så här:

Klicka på bilden för större version

Namn: Smycketetra_hona_DSC_7532.jpg
Visningar: 1
Storlek: 76,6 KB
ID: 2344502