Zoopet


Artbeskrivningar för affärer | Bli vanlig medlem | Bli Goldmedlem
Visa RSS-flöde

Alla blogginlägg

 1. Sjuka Kardinaltetror ?

  Hå,hå, ja,ja....när man äntligen fick ordning på den där "Flaggelatattacken",( som behandlades mycket effektivt med Octozin, maxdos i ca 6-7 dgr ) som gjorde mina discus både aptitlösa och apatiska,..ja då får jag syn på att två av mina kardinaltetror ser lite mysko ut. Den ena har en större vit "fläck" på stjärtfenan, samt att det ser ut som om det sitter en tunn "mask" slingrad i/runt ena gällocket.
  Den andra tetran ser ut att ha fått en "köttigt rosa haklapp" ...
  Kategorier
  Okategoriserat
 2. Nytt akvarium med jord, lera sand och grus

  här är en kort film på när jag inreder mitt nya akvarium. Det ska bli spännande att se hur det utvecklar sig och om Jord/lerbotten är bra eller inte bra. I går hade akvariet varit igång någon vecka och alla värden såg fina ut. så jag skaffade mina första Scalarer.

  https://www.facebook.com/photo.php?v...52254692902108
 3. När lyckas man med killis?

  De senaste veckorna har det funnits gott om både vita och svarta mygglarver vilket passar bra för de elongatusyngel som kläcktes för två veckor sedan. Hoppet är ännu inte ute om att få ihop ett par och därmed förhoppningsvis nya ägg. Men äggen är verkligen svårkläckta. De här elongatusggen var lagda i juli förra året och fortfarande finns okläckta ägg kvar efter fyra kläckningar (och då har jag även trixat med djupkläckning).

  När kan man förresten säga att man lyckas hålla en art? ...
  Kategorier
  Okategoriserat
  Bifogade miniatyrer Bifogade miniatyrer Klicka på bilden för en större version. 

Namn:	ELOMALEONEYEAR.JPG 
Visningar:	17 
Storlek:	213,7 KB 
Id:	68330  
 4. Lite nytt i karen.

  Vet inte riktigt hur det gick till, men plötsligt står jag här med 4 kar… Killen har ju 2 och funderar tydligen på ett tredje. Blir spännande den dagen vi tar beslutet att flytta ihop. 7 kar och 2 terrarium varav ett är gigantiskt.

  Här i mina kar har det kommit lite nya invånare. Fick ett ryck och startade ett nytt räkkar förra veckan. Däri går det högre graderade CR och CB såsom king kong, blue bolt och snowwhite tillsammans med lite andra graderingar.

  Klicka på bilden för en större version. 

Namn:	IMG_0338.jpg 
Visningar:	188 
Storlek:	133,1 KB 
Id:	68205 ...
  Kategorier
  Okategoriserat
 5. Vi vill ha mera vår!

  Mera vår vill vi ha. Jag har elongatus på uppväxt så mygglarver skulle sitta fint i någon vecka nu. För ett par veckor sedan kollade jag upp mygglarvstället och där fanns då ingenting att hämta. Inte heller i min egna lilla damm. Men efter några dagars solsken har jag nu möjlighet att håva upp tillräckligt med vita mygglarver hemmavid så att det räcker för mina två återstående elongatusar. Och på mygglarvstället fanns idag nykläckta svarta mygglarver så de hinner inte bli mat åt elongatusen som ...
  Kategorier
  Okategoriserat
Sidan 1 av 1779 1 2 3 4 5 6 7 11 51 101 501 1001 ... SistaSista


Om oss | Kontakta oss


Allt innehåll är copyright © Fohrman Aquaristik AB