Zoopet - Fiskar - Senaste kommentarerna

Senaste kommentarerna på fiskar

Kommentar av: mikael håkansson den 2024-03-12
Kommentar av: marialindb3rg den 2024-03-06
Jag hade två albino och två svarta i samma kar, den ena svarta jagade runt de andra lite men var riktigt dum mot de andra fiskarna, vilket var barer. Nu har jag albinosarna kvar tillsammans och dom är jättesnälla, både mot varandra och alla andra. Dom svarta går i ett större kar med tuffare sällskap, vilket fungerar bra.
Kommentar av: Jacqes den 2023-12-20
Min Senegal är ca25cm. När jag gav den torskbitar gick allt bra, sen gick jag över till räkor då tog alla Polka botsier och två små eldbukar slut.
Kommentar av: admin den 2023-11-07
Vi har ändrat namn. Tack Kaj
Kommentar av: Gunnar C den 2023-10-19
"Den gräver inte speciellt mycket och förstör inte växterna." Mina fiskar har nog missat den informationen eftersom botten ser ut som ett månlandskap efter allt grävande, och de tuggar/sliter i växterna så att de lossnar från botten. Inte för att det är något problem, jag tyckte bara att beskrivningen inte riktigt stämde med hur mina fiskar beter sig. :-)
Kommentar av: quinte den 2023-09-09
Jag har fått för mig att dessa fiskar är lite skygga och känsliga. Men det tycker jag inte stämmer. Får den bara ett akvarium med växter, så är de rätt "kaxiga" och ofta först till maten. De håller till i den övre delen av akvariet.
Kommentar av: Timhen den 2023-08-18
Började få algpåväxt på glaset så gick och köpte 2st, nu dagen efter så är nästan allt borta.
Kommentar av: quinte den 2023-08-12
En av de bästa barberna, kanske den bästa. Hanarna färgar lätt ut, bråkar bara lite. Livlig utan att vara jobbig. Rekommenderas till alla
Kommentar av: Extol_ den 2023-08-09
Var och hämtade 6st yngel av dessa på Tibro Akvarie fiskodling idag som jag släppte ned i mitt uppdrivnings kar. Skall bli spännande å se hur dom växer och om jag på sikt kan få något par av dessa. Får i så fall återkomma med en uppdatering.
Kommentar av: admin den 2023-07-22
Många akvariefiskar kan leva länge. Min gissning är att 10-15 år för blå delfincikliden inte är en överdrift. Har haft andra malawiciklider motsvarande år.
Kommentar av: Bowow den 2023-07-02
Hade 9st tillsammans med Geophagus Altifrons, tyvärr stympade leporinus fenstrålarna på Geophagus. Jättefina i övrigt. Och ja den hoppar och är väldigt svårfångad i akvariet. Det var ett 720L så det var ingen platsbrist. Hade dock inga problem med att dessa åt växter.
Kommentar av: stoodyear den 2023-05-14
Nyligen upptäckt arten som utmärkt och lugn invånare till nanokar. Intressant simsätt liknande ciklider, ”start-stopp simmande”. De är extremt förtjusta i växter och tät plantering, utforskar allt. Uppträder mycket nyfiket och inte speciellt lättskrämda. Lite svåra att få och äta, föredrar helt klart levande föda. Jagar vattenloppor och nematoder flitigt.
Kommentar av: admin den 2023-04-23
Det finns rapporter om att dessa ha blivit 17 år gamla. I den rapporten så var de fortfarande vid liv och kan bli äldre än så. Ta väl hand om dem.
Kommentar av: admin den 2023-04-07
En av de trevligaste och finaste Tropheusarna. Det är en grupp jag hade på filmen
Kommentar av: admin den 2023-04-07
Oerhört vacker Tropheus om du har väldigt rent vatten och rätt förhållanden. Om du lyckas blir den som min på bilden, misslyckas du så blir de bara gråbruna.
Kommentar av: Djurmagneten Umeå Mariedal den 2022-04-05
ph 6,8-7, mjukt kranvatten berikat med snäckkross. många grottor, rötter, mossa. Gått tillsammans med rödmunstetror. Daglig utfodring av mixflingfoder, frysta röda mygg, Carnivore tabs och wafers under en veckans tid.
Kommentar av: Challan den 2022-03-13
Bilden visar färgen på en ung fisk. Den ser annorlunda ut som vuxen. Även då fin, men mer brun med mindre ljusa fläckar.
Kommentar av: nilssonmonica553@gmail.com den 2022-02-26
Ärvde några fiskar efter min far. Två koiscalarer, en pansarmal, en algätare, tre praktbotia och så två guldfiskar. De andra har dött en efter en av ålder, men guldfiskarna är kvar. De är pigga och glada, växer fortfarande. En av dem har blivit kompis med katten. När den kommer in i rummet, simmar fisken fram och väntar vid glaset, sedan sitter katten på en pall framför akvariet och fisken på insidan. De verkar ha en konversation. Kan pågå i säkert 5 min. Ibland lägger katten tassen på glaset och håller den stilla så. Fascinerande att studera dem.
Kommentar av: ToZsE den 2022-01-18
Undrar lite vad Björn menar med stimfisk? I beskrivning på flertalet platser ser man starkt revirhävdande och är snäll mot andra arter än sina egna ?
Kommentar av: maria@borgkvist.se den 2021-12-17
Det är andra omgången jag har skaffat denna art. De är så mysiga när de simmar omkring. Jag upplever dem aktiva utan att vara stirriga. Jag har fått en avkomma som har fått klara sig själv och den är mer framåt än andra som inte har fötts hos mig. Jag har läst om andra som har samma erfarenhet. Intressant tycker jag.
Kommentar av: Soffan74 den 2021-09-25
Köpte 3 st sk "L malar" privat nu i helgen. Är inte L malar utan L parva Roliga figurer, gillar att gömma sig i sanden
Kommentar av: IngelaH den 2021-04-26
Jag köpte tre till ett av mina nanoakvarium som de städade i ett nafs, flyttade dem till nanokar två och det var likadant där. Då flyttades de till ett 70kar och utkonkurrerade nästan de två ancistrusarna där. Sedan fick jag tag på ett 105 liters ramakvarium, där jag har ett fjärilsciklidpar, 7 Kerritetror superblå och 7 fantastiska otocinclusar. Jag brukar låna 2 eller 3 till nanokaren ett par dagar. Otocinclus, ett måste i akvaristers hem. Pigga, roliga och sociala även om de är skygga om man kommer på dem för plötsligt.
Kommentar av: admin den 2021-01-03
Tack för kommentaren. Det är nu korrigerat.
Kommentar av: Gäst den 2020-12-04
Det är en art som kanske inta alla skull vilja äga, men alla som kommer och titta på den blir fascinerade. Det är ett litet monster som ligger och lurar i sanden eller trycker i en grotta. Men när mat bjuds kommer den blixtsnabbt fram och alla åskådare förundras över dess udda form och simmsätt. Jag brukar mata den med frysta räkhuvuden (räk kroppen käkar jag själv ; ) . ). Den har även tagit frusen mysis, artemia gick inte hem. Det gick dock åt några guppy i början innan den börja käka fryst mat. Den var värsta matvraket till en början. Den kunde käka 3 räkhuvuden på en vecka, men den har lugnat sig nu och den brukar bara käka en i veckan nu. Har tyvärr inget större kar ledigt för tillfället, men jag tycker inte det ser ut som att den lider så mycket i sitt 45 liters kar. Den ligger messt nergrävd i sanden eller i sinn grotta 90% av tiden. Har sett den några få gånger långsamt simma runt akvariet, men den mesta rörelsen är när det är matdags. Vård mässigt brukar jag tabort överbliven mat så fort som möjligt. Vatten byte gör jag ca 50% var 14 dag, inte för att det behövs utan snarare bara för att. Den biter igenom det mästa. Jag råkade skrämma den när jag koppade in den. Det blev 5 runda hål igenom de dubbla påsarna. Tur att man inte hade fingrarna där. De frusna räkhuvuden krossas också med lätthet. Om ni någon gång har möjlighet skulle jag varmt rekommendera att äga denna art. Det kanske inte är den första fisken man köper men den är inte så svår.
Kommentar av: Vanheden84 den 2020-09-13
Står att den kommer från Asien och sen i detaljerna mer preciseras vart i Afrika den förekommer.
Kommentar av: Bowow den 2020-08-20
Mycket snygg,men blyg,har 2st ser dem bara med ficklampa tyvärr. Har inte sett dem äta,men dem är runda och välnärda så något får dem i sig. Vatten ph ca7. Temp 26. Fx6 + eheim 2120 och ett luftdrivet filter.
Kommentar av: Jörnestrand den 2020-08-15
köpte 3 stycken som accepterade torrfoder från dag 1 :) Dock är det yngelfoder som gäller då deras mun är pytteliten.
Kommentar av: Jokern den 2020-08-10
Riktigt lätt odlade
Kommentar av: Vikevix den 2020-07-18
Har haft 4 är så fina med yngel. Rekommenderar att ha den här cikliden
Kommentar av: Storken den 2020-04-29
väldigt fredliga, mina simmar ibland som i en stor cirkel likt när hajar jagar, väldigt fina fiskar som skimrar fint i ljuset, värkar gnaga lite på alger på växter likt siameser fast inte så intensivt, blivit lite av en favorit pga rörelsemönstret,
Kommentar av: GordonO den 2020-03-10
Mina guramis, en av vardera kön, har nu på mindre än en vecka haft ihjäl 8 neontetror och 7 danios så fredliga är de inte.
Kommentar av: GordonO den 2020-02-25
Jag har 9 st och de ser ut som miniatyrer av amerikanska bäckrödingar. De är aktiva och oblyga och är överallt i karet. Jag skall placera dem i ett nano akvarium tillsammans med räkor när mina nanokar är cyklade och färdiga.
Kommentar av: Twix den 2020-02-21
Vad anses vara stark cirkulation? 5, 10, 20 gånger tankvolymen per timme?
Kommentar av: pikachu den 2020-02-18
Köpte 4 st av dessa och hade i 1/2-1 år ungefär. Försökte då att hålla de med svärdbärare och de gjorde slarvsylta av svärdbärarna, jag hann förlora ett antal svärdbärare innan jag hann förstå att det var Congicumarna som slog ihjäl de och det i snabb takt. Svärdbärare är fredliga fiskar och Congicumarna slaktade dessa.
Kommentar av: Filip3 den 2020-01-14
Köpte 10 st små för över ett år sedan. Första två månaderna strök tre med. Troligtvis på grund av bråk mellan varandra, vilket ledde till lite svagare individer som salvini cichlid hanen tyckte såg riktigt goda ut. Efter ett par månader lugnande de ner sig och salvini cichlid hanen såg dem inte längre som mat. Efter det har jag inte stött på ett enda problem med dem. Dåliga vattenvärden, temperatur fall etc, inga problem. De hugger på allt, flingor, räkor, alg tabletter, spindlar etc. Värsta pirayorna. Anser dock att 500 liter är i minsta laget. Önskar jag hade större själv. De är ganska lättskrämda och det gör så ont i mitt hjärta när de kör med full fart in i akvarie glaset. Täckande låck är ett måste.
Kommentar av: John Höglund-Navér den 2020-01-10
Rolig och färgglad fisk. Fick yngel, har inte sett dom hoppa alls.
Kommentar av: John Höglund-Navér den 2020-01-04
Har två gula zebraciklider och dom får yngel hela tiden. Fredliga och lugna fiskar.
Kommentar av: stevil den 2019-12-03
Va i köket när jag hörde ett "dubbelplask" från mitt akvarium tänkte inte mer på de utan fixade mitt kaffe efter en stund gick jag in i rummet satte mig tittade på tv drack mitt kaffe, tittar på golvet framför akv. och där ligger en mal, flyger upp från soffan tar malen den sprattlar till i handen, släpper den i vattnet och den simmar i väg som inget hade hänt. Hur den råkade träffa den lilla öppningen i täckglaset de vet jag inte detta hände för snart 6 månader sedan och fisken har aldrig mått bättre. Tänk på att dom hoppar gärna. Jättetrevlig fisk.
Kommentar av: Sannive den 2019-08-31
Har en liten grupp i mitt akvarium, fiskarna är otroligt vackra och sociala. Jag hade någon slags förhoppning att de skulle trycka i sig guppy-yngel men inte då. Dessa vackra blå ädelstenar har aldrig ätit upp sina akvariekamrater.
Kommentar av: Isako den 2019-08-30
Denna art är tålig, färggrann och glupsk! Mina har svalt allt som får plats i munnen, förutom frysfodret så har de passat på att sluka körsbärsräkor, yngel och mer växtbaserad pellets. De håller sig gärna nära artfränder och leker regelbundet. Jag håller inte med beskrivningen om att de skulle vara skygga, eftersom de var så glupska så hade jag inget val förutom att prova dom i mitt 720L med lite större fiskar. De är framme precis lika mycket som innan och håller sig oftast vid ytan, vid matning simmar de efter all sjunkande mat och konkurrerar t.o.m. med de större fiskarna i en viss utsträckning. Rekommenderar denna till alla som är intresserade av att börja med killi-fiskar!
Kommentar av: Isako den 2019-08-30
Slöjstjärten är i sig en fin fisk att ha hemma; urgullig bullig form med stora tiggande ögon, lättfödd och intrycksfull. Tyvärr är kroppsformen emot dom, de är hårt avlade för utseendet och därför finns det stor risk för problem. De har ofta hoptryckta organ som har svårt att fungera normalt, missbildningar på ryggrad och fenor och kan ha svårt att simma. Jag själv gav vika för gulligheten och skaffade först 4st svarta med teleskop-ögon och senare 2st ljusspräckliga. Dessa ynglade t.o.m av sig när jag flyttade växter från deras kar till ett räk-kar... Efter ungefär 6 månader så levde bara de 2 spräckliga. 2st stannade av i växten, blev slöa och känsliga för sjukdomsangrepp, som de sen hade svårt att återhämta sig ifrån. 2st fick problem med simblåsan under tillväxten. Och ynglena föll offer för andra glupska fiskar, då de var oplanerade. Sammanfattningsvis så är de en söt fiskart med mycket hälsoproblem, lite som fiskarnas mops. Snälla överväg erat köp!
Kommentar av: Ludwig83 den 2019-07-24
Har sett att dessa äter vuxna räkor då de blir tillräckligt stora (ca 10cm). Många fiskarter äter allt som passar i deras mun.
Kommentar av: Tropheus moori den 2019-03-31
Känns som otroligt tåliga och lätta fiskar med en sanslös aptit. Har fem stycken tillsammans med ett större gäng corydoras . Inga bråk har uppstått men såklart tar de rommen från malarna så det har inte blivit några yngel sen lineatusen kom.
Kommentar av: ekberg den 2019-03-28
Har just köpt ett par stycken Lamprologus multifasciatus riktigt rolig och liten fin fisk kan starkt rekommendera. tänk bara på att inte mata dom med röda mygglarver.
Kommentar av: Karpkungen den 2019-03-24
Glömde: Ett allmänt råd Jag har sett hur Fjällkarpar (vilka förökar sig snabbt, åtminstone i Skåne) lyckats skapa dammar på mellan 300-500 kvm till gyttjepölar på ett fåtal år. Efter detta håller jag mig till gräskarp, och tänker alltid noga på proportionerna. Visst kan man prova Fjällkarp. Som ex, en damm på 500 kvm: Endast 1 åt gången, längd ca 25 cm. Vänta ett år innan utsättning av nr 2 eventuellt görs Om du släpper ut fler- alltid samma kön!! Tro mig, I en damm på 500 kvm hade jag aldrig, aldrig haft mer än en Fjällkarp, men vill man ha fler, max 1 per år hade jag satt ut. De äter minst lika mycket (ofta dubbelt så mycket) som gräskarpar, samma livslängd, men framför allt; de äter så länge de lever, och överlever där gräskarpar dött. I dammen jag tänker på, fanns mindre än 1 % syre. Hur kan detta vara möjligt)
Kommentar av: Karpkungen den 2019-03-24
Hej, odlar upp gräskarp för eget bruk. dvs sätter kontinuerligt ut nya (tillstånd finns), p.g.a. gäddor som det alltid finns mer eller mindre av i dammarna. Håller dock nere antalet gäddor så mycket jag kan. Fick av personen som tidigare skötte vilt- och vattenvård, numera tyvärr avliden, en mängd kloka råd byggd på många års erfarenhet. Bl.a. vägde han aldrig sättfisken utan utgick från deras längd, och när nya gräskarpar skall sättas ut, skall deras längd vara minst 20 cm. Under denna längd blir de alltför lätta byten för de små-medelstora gäddor som alltid kommer att finnas. MÅSTE HA HJÄLP! Kan omöjligt hitta där jag antecknat hur mycket fisk man kan ha i en IBC (1000 liter) tank. Minns jag rätt gällde följande: Minimum, men ger inte för snabb tillväxt: Längden i cm x 0,3 liter. M.a.o. en gräskarp som te.x. är 10 cm= 10x0,3= 3 liter vatten för en 10 lång gräskarp. Längden 15 cm x 0,3 = 4,5 liter (kan avrundas alltid uppåt, i detta fallet 5). 5 per 15 cm lång gräskarp. Vissa påstår att 0.3 l x antalet cm är onödigt mycket. Någon som vet?
Kommentar av: Fishface96 den 2019-03-05
köpte ett par, redan 7st yngel efter en vecka (som jag kunnat räkna vid samma ögonblick) perfekt liten fisk för ditt 30 liters nano-akvarium.
Kommentar av: HawkTear den 2019-02-23
Efter ungefär 3 år av ägande av denna fisk har jag och sambon totalt förälskat oss i dem. Vi har tur med att veta att det finns två honor och en hane i vår lilla grupp. Vi utökade efter vi fått reda på att de ska vara större stim. Vi huserar nu 12 st i ett 320 liters akvarium. Väldigt trevliga och fredliga, fruktansvärt söta när de kör ned huvudet i bottensubstratet och bökar efter något gott att äta, väldigt glupska är de med. De går med 5 st corydoras, 2 ancistrus (plus små bäbisar), en pisksnärt och 5-8 st amanoräkor. Allt lugnt och fredligt. Det händer dock att de bökar upp växterna så de flyter omkring.
Kommentar av: Fishface96 den 2019-02-21
Mycket kul fisk speciellt att mata, far runt som Pac-man!! tycker också att akvariet blivit renare, då den gillar att böka runt i gruset, suga upp grus i munnen och sedan spotta ut (i jakt på mat) detta verkar göra att all skit/växtdelar slutar upp i filtret.
Kommentar av: Lars H den 2019-02-07
Jag har sen ett år tillbaka två i mitt 240 l kar. Dom går tillsammans med Jack Dempsey och Hantlar. Runt 10 cm och har inte växt någonting sen jag skaffade dem. Livlig fin tecknad fisk som främst håller till i bottenregionen. Visst dom äter alger men backar inte för frysfoder. Problemfri stabil fisk som gör en del städning. Dock inte lika effektiv algätare som min Royal pleco. Dom fick ersätta mina praktbotior och egentligen borde jag ha några fler men då blir det överlastning i karet.
Kommentar av: Lars H den 2019-02-07
Jag har två som går med bl.a Jack Dempsey. Dom har blivit lite för stora för karet. Den ene är minst 25 cm och är kungen i akvariet. Bossar över JD och mobbar sin hona. Inte särskilt fredlig alltså. Växter kan man fetglömma. Den har blivit bossigare med åldern efter att ha vunnit kampen om tronen mot den största Dempsyn. Lite trist att det aldrig har uppstått nån kärlek till honan (hustrumisshandlare), vilket har väckt en misstanke att det kanske inte är en hona trots allt. Dom är extremt glupska. Sväljer lätt två hela kuber med krill eller mygglarver.
Kommentar av: hhduj den 2019-01-06
Jag har flera stycken. hyffsat enkla att ha och göra med. Rekomenderas starkt!
Kommentar av: Fishface96 den 2018-12-31
Så som jag ser det så behöver man inte flytta honor från resten. vet inte hur många platy jag donerat till en fiskaffär. (om du behöver det så gör du något fel) haha nae kanske inte. Ha ett väl planterat akvarie och jag garanterar att du snart har mer platy än du egentligen vill ha.
Kommentar av: Fishface96 den 2018-12-31
Har ingen vetenskaplig grund i detta. Men verkar som om att man har större chans att ''lyckas'' om man köper hela, eller så många man vill ha i ett köp. innan köpte jag en bara för att se om det var en kul fisk, och skulle sedan köpa till 2 honor. Han mördade dom på 3 dagar. Så mitt andra försök köpte jag 3 hanar och 4 honor samtidigt. fungerar mycket bättre!
Kommentar av: Gäst den 2018-11-25
Jag hade 4 ålar i mitt 60 liters akvarium och en ål hoppade ur genom hålet för vattenvärmaren, jag var där så jag kunde lyfta tillbaka den i akvariet. 6 månader senare gick lysröret sönder så jag ställde överdelen på kant, plockade ur röret och åkte att köpa ett nytt lysrör utan någon tanke på ålarna, när jag kom tillbaka med nytt rör låg en ål utanför akvariet och en viss sorg infann sig över dumheten att lämna akvariet öppet. Idag har jag 3 ålar som verkar att trivas tillsammans med 4 st fembands barber och några kardinaltetror.
Kommentar av: LightDisciple den 2018-08-15
Har haft flera generationer av denna underbara, trevliga fisk. Älskar dem!!! De är så helt olika som individer och vissa har hittat sin vän för livet så att de sover på eller precis bredvid varandra och simmar tillsammans även utan lek.
Kommentar av: garthor den 2018-07-13
Jag bara älskar den här arten,hade 2st för ett par år sedan som båda blev 8år. Till skillnad från vad många tycks uppleva att arten är skygg så hade jag full fart på mina,dom visade sig mest hela tiden! dessutom läste jag någonstans att dom inte ska vara så förtjusta i strömt vatten men den lite större av dom kunde simma i evigheter fram och tillbaks i vattenstrålen med sin bästa kompis, en sorgmanteltetra! men det är en kinkig fisk att få att äta ibland, ibland2-4 dagar och dom åt bara flingfoder och räkor.Jag la ut en mindre förmögenhet på olika sorters mat men dom var helt ointresserade.I början hade jag akvariet uppbyggt med "toppar" i hörnen men märkte att när dom simmade över den tomma ytan i mitten så blev dom väldigt stressade.så jag byggde upp en "topp" med rötter och lite sten på ca 40cm (samma som dom andra topparna ung) och dom slutade helt att stressa över den öppna ytan! Och att fisken skulle vara benägen att hoppa har jag aldrig sett.Dom har lite lustiga sovställningar ibland som kan vara lite roligt att se, med bl.a alla fenor utspärrade.Annars är det enligt mina erfarenheter en fredlig fisk som inte har gett sig på en enda annan fisk vad jag har sett. På onsdag kommer dom, 6st som ska gå i 540L. Tack för ordet//Frank
Kommentar av: koop54 den 2018-05-17
Otroligt vackra. Ett par isläppta idag till mina Tomas ciklider . Får se hur det går !
Kommentar av: Isako den 2018-05-08
Jag kan tycka att tetror är lite "långtråkiga" men har verkligen klickat med denna fining! Har ett litet stim på 5 just nu och planerar att utöka till runt 20, så att de fyller ut mitt 250 liters. De är lika enkla som andra tetror men är så mycket snyggare! De är glupska, nyfikna och verkar tycka om att visa upp sina fina fenor. De busar och "dansar" för varandra och inspekterar allt och alla i akvariet. På håll ser de nästan ut som ögon som simmar runt!
Kommentar av: Isako den 2018-05-08
Fin blåskimrande och enkel tetra som går ihop med det mesta. Rätt glupska och aktiva, men inte så pass att det stör någon. Har ett gäng på 8st och de stimmar sådär, delar ofta in sig i smågrupper eller simmar egna varv i akvariet. Misstänker att de stimmar bättre ju fler de är.
Kommentar av: zerri den 2018-05-01
Går i ett 240 liters ihop med platy, guppy, pansarmalar, scalarer och en drös andra. Funkar väldigt bra i vårat kar. Har ett gäng på 5 st. Märker inte att de är jobbiga mot någon men kanske är beroende på storlek på kar eller mängden annan fisk. De som haft problem kanske fått en majoritet zebror i karet som då stressat ihjäl resten eller gått för trångt.
Kommentar av: Soffan74 den 2018-04-24
Funderar på att skaffa Ballong Molly. Hur är de?
Kommentar av: antonssson den 2018-04-22
Köpte sju stycken black mollys samtidigt som två slöjstjärtar. I djuraffären sade de att slöjstjärtarna kan komma att nafsa på mollysarna. När vi kom hem så visar det sig bli tvärtom! Mollysarna var elaka mot slöjisarna, när så inte var fallet så gav sig mollysarna på våra snäckor i stället. Blev en tur tillbaka till affären med mollysarna och hem igen med fler slöjisar i stället.
Kommentar av: terasque den 2018-04-04
Man ska inte underskatta hur små dessa rackare kan vara. I ett tätplanterat växtakvarium är de väldigt skygga (hos mig) och man får stå still en stund för att de ska komma fram. De stimmar endast när de är rädda enligt min erfarenhet. De har också svårt med för stark ström i akvariet. De äter ej från ytan vilket gör att de har svårt att plocka maten i strömmen om den är för stark, vilket leder till mycket mat i substratet om man inte är försiktig
Kommentar av: EmblaDockan den 2018-03-24
Fick några tetra fiskar av en kvinna som skulle tömma sitt akvarium, har försökt lista ut va det va för sort, tror just jag listade ut det! :D
Kommentar av: Sommarnattens den 2018-03-13
Jag har ett par av dessa i ett 325 liters sällskapsakvarium. Till vardags är de grå och lite långsamma av sig. Efter vattenbyte blir mina orangea och livliga ett kort tag och leker på stora blad. Ska prova att sätta dem i ett eget akvarium och se om det blir några yngel.
Kommentar av: codehacker den 2018-03-06
Älskar strömmande vatten. Ändrar färg när den blir stressad av något fel i vattenkvaliteten - från mörkt grå till nästan sandfärgad. Ändringen kan gå på bara några timmar och går tillbaka lika fort när felet åtgärdats.
Kommentar av: Björn J. den 2018-03-04
Jag har tjugo stycken, eller "hade", antalet ökar, det blir yngel emellanåt. Köpte först tio, men köpte tio till, och först då blev det ett riktigt sammanhållet stim. Lättlekt art, har spontanlekt i sällskaps/växtakvarium. Trots stora ciklider har en del yngel klarat sig bra. Färgar ut kvällstid, och speciellt då de kommer i skugga under mina näckrosblad.
Kommentar av: Björn J. den 2018-03-03
Jag tycker nog att denna fina tetra fungerar någorlunda i växakvarium, min erfarenhet är att den äter av väldigt finbladiga växter, såsom av kabomban, på den tiden vi fick ha sådana inom EU... men svärdsplantor, cryptocoryner samt vallesnerior klarar sig bra. Jag har haft denna fiske i flera omgångar, och då matat ordentligt med vanligt torrfoder och även vegetariskt sådant, då låter den växterna vara. "Norsk flaggtetra" efter färgerna på stjärtfenan, som överenstämmer med den norka flaggan.
Kommentar av: Björn J. den 2018-03-02
Jag har en trio, två honor och en hane i ett växtakvarium, det fungerar bra. Visst har jag enstaka små bitmärken i en och annan svärdsplanta, och jag har sett ett i alla fall hanen drar iväg med enskilda trådar ur javamossan. Men annars lämnar de växterna i fred. Däremot kan det bli så att de far runt snabbt i akvariet så att turbulensen i vattnet drar med sig nyplanterade växter med rötterna. Jag matar två eller tre gånger per dag med torrfoder, och ganska ofta med frysta (men tinade) mygglarver. Colombiatetra har lekt i samma akvarium, och en del yngel blir kvar, jag har även sett att dessa yngel simmat framför hantlarna utan att någonting hänt. En snäll och fredlig större ciklid, det kan även hända att den låter sig klappas på ryggen ibland. När dom har rom eller yngel däremot vaktas den/dessa noga och ägarens händer liksom algskrapor attackeras våldsamt. Andra fiskar körs bort med en rätt så snäll men tydlig tillrättavisning.
Kommentar av: Soffan74 den 2018-02-26
Köpte ett par i lördags. Redan har de tuffat till sig och äter tillsammans med mina corys Ska defenitivt skaffa flera till
Kommentar av: Mrfabbe den 2018-01-29
Mycket vacker stimfisk. Hanarna är skarpare röda än någon annan fisk när de är helt utfärgade, speciellt om du kan få fisk från bra odlare. När man håller den i större stim så agerar de inte ut mot några andra fiskar iallafall i mitt kar, jag håller 40-45 st i ett 300L 120x50x50 och jag ser ingen mobbning inom den egna gruppen eller mot andra fiskar. De kan vara på och undersöka nya fiskar men de ger sig efter någon minut. Jag håller mina ihop med Amanoräkor, Pärlrasbora (Danio Margaritatus), Garra Flavatra, Mosaikgurami och några Otocinclus. Skulle starkt rekommendera denna art för asiatiska biotoper eller planterade sällskapsakvarium.
Kommentar av: Atlaz den 2018-01-19
Dom är Galna och äter upp varandra HAHA! inte alls fredlig !
Kommentar av: Catrine den 2018-01-04
De är verkligen försiktiga fiskar :) Fina
Kommentar av: HAJEN1234 den 2017-12-28
Som det beskrivs i artupplysningen så är det en formidabel fisk på att hålla reda på algbeståndet, tills den blir ca 10 cm stor. Därefter börjar den bli "lat" och äter då mest av den föda som ges de andra fiskarna, typ vita o röda mygg samt allt flingfoder som dalar till botten. Dessutom börjar den bli aggresiv mot andra arter, ( inte alla fiskar ) min jagar t.ex Pallettciklidhanen ( inte honan ) och framförallt min Black Gohst, ( ca35 cm ) som numera stoltserar med x-antal sug/bitmärken över hela kroppen. "Han" är nu ca 5 år och ca 15 cm, totalt orädd och okänslig för både ljud, ljus och stötar. ( inte elektriska då (; ) Konstigt nog så ofredar han inte mina stora Scalarer lr Discusar, och ( peppar,peppar ) än så länge har ingen annan fisk fåt "stryka på foten" s.a.s. Jag gillar "honom" skarpt. Alltid framme, pigg o alert, snudd på busig samt ett blickfång till livlig krabat !
Kommentar av: Guppy LOVER den 2017-12-17
Slöjstjärtar har blivigt min absoluta favoritfisk. Den är vacker, intelligent, ursöt och allmänt fin. Kan starkt rekommenderas för er
Kommentar av: Trumslagarlyckan den 2017-12-17
Köpte ett gäng av Kent i Nol. Har gått med prinsessor men får nu 135 liter själva. Fem st. En som dog strax efter hemkomst. Har tänkt odla på dem. Framtidsplan att de skall få dela husrum med ett par TA-arter i ett 450-liters. Roliga krabater som visar sig mest vid matdags då karet dammsugs på vad som bjuds - Artemia, Vita mygglarver, Mysis eller annat slinker snabbt ner.
Kommentar av: Björn J. den 2017-12-16
Glöm inte av att detta är en stimfisk! I ett växtakvarium bör man nog ha ett tiotal Crossochelius oblongus beroende på akvariets storlek. Då får man ett fint och aktivt stim. Men efter omkring två år är dessa då rätt stora, omkring 15 cm. De mindre exemplaren är bäst på att äta alger, men även de stora äter algerna bra, men har med ålderns rätt även fått smak på torrfoder. Ibland ser man väldigt snarlika sådana här fiskar i zoohandeln som för det otränade ögat ser ut som oblongus men kan vara annan art. Titta på bilden i denna artbeskrivning, så skall en oblongus se ut! bara ett brett svart fält längs mittlinjen som går ända ut i stjäretfenan. Det finns en snarlik art som har för vana att vila sig med bröstfenorna som stöd mot botten eller mot ett blad, det gör inte oblongus!
Kommentar av: Soffan74 den 2017-12-14
Har 4 st stora runt 3-4 cm, som jag kallar Knubbisar. + ett gäng små yngel som jag förbanade mig över på en fiskauktion. De 4 stora bråkar sinsemellan om bästa platsen bakom filtret. Ingen aning om det är killar eller tjejer. För små än
Kommentar av: Soffan74 den 2017-12-14
Har 5 st aneus Albino i mitt kar. Ska få igång mitt 100 liters i helgen. Då ska alla firrar få flytta dit. Och kanske köpa några albinosar till... Har förutom mina albinosar i mitt kar - guppy/endlers, zebrafiskar, ancitrus, posthornsnäckor, äpplesnäckor, sandsnäckor och 2 Helenor. Några körsbärsräkor också - om de inte har blivit uppätna...
Kommentar av: SebbeS den 2017-11-13
Jag har 40 st kardinaltetror i ett 350 liters akvarium och de är otroligt vackra! Rekommenderar verkligen denna fisk till de som funderar på att köpa denna fisk.
Kommentar av: Erratic_Eagle den 2017-09-06
Det jag vill säga att att golden behöver minst 100 liter(som det står i beskrivningen). Så några av era behöver större akvarium. Och Malawi vill helst vara med bara Malawi.
Kommentar av: Åsa-Marie den 2017-08-28
Tänkte ha ett gäng i ett 54 liters. Men fått massa skit för det från andra akvarister som säger de är för litet. Men de står ju 40 liter här. ? Stämmer inte det? Eller är de dom andra akvaristerna som ej kan sin sak
Kommentar av: Dexter84 den 2017-08-21
Vill bara dela med mig nu i efterhand om sånt jag själv hade velat veta :) Väldigt aktiv simmar runt hela tiden och letar mat på blad och rötter, är fredlig mot alla fiskar utom mina siamesiska algätare som tyligen är från samma släkte. Den jagar inte upp dom direkt men om dom simmar på samma rot eller växt jagar den bort dom direkt men mest när det är mat framme då kan den även jaga bort tetrorna och ibland mucka lite med mina fjärils ciklider men det bara om dom knager på samma pellets, den föser mest bara bort dom sen kommer dom tillbaka o snor tabletten ändå och då bryr sig inte min regnis längre och simmar därifrån. Går jättebra ihop med mina regnbågsfiskar och Corydoras dom jag var mest orolig för men just nu är dem i samma grotta och myser :)
Kommentar av: ebbot den 2017-07-12
Mycket tjusig barb, aktiv och det är alltid full fart på dem. Jag har tre hannar (lyser verkligen vackert röda) samt sju honor. Rekommenderas!
Kommentar av: HawkTear den 2017-07-08
Vi har ett sällskaps akvarium med ungefär 12 stycken Aeneus som stimmar med 4 stycken melanotaenia, super trevliga och är väldigt nyfikna på andra fiskar. (Akvariet är med Megalechis thoracata, Ancistrus, kampfisk och guppys) En av Aeneus hanarna fick tillslut för sig att han var stor fisken själv och ställde upp för en av Megalechis honorna och stimmade med dem. :D
Kommentar av: Qarin den 2017-05-28
Är som idisslande robotkossor, otroligt vackra och så snälla. Om den äter någon är det enb för att den förväxlar någon med föda. Se till att den har finkornig sand och ett ombonat kar.
Kommentar av: admin den 2017-05-21
Min absoluta favorit är korallplatyn.
Kommentar av: Leafstream den 2017-05-20
Kopparbarben är lättskött. Vanligen säljs den i skarpt röd odlingsvariant för den som vill ha färg. Den äter det mesta och jag har aldrig haft problem med denna fisk i sällskapsakvarium. Brukar yngla av sig spontant.
Kommentar av: Leafstream den 2017-05-19
Jag har haft fyra st i tre år nu. En hona (som är större och rundare) samt tre hanar. När man inte är nära akvariet kommer hanarna fram och simmar runt, de är väldigt sociala med varandra. Dock lättskrämda och gömmer sig så fort jag rör mig. Att jag bara har fyra är för min LFS hade fått in dem av misstag när de köpt in andra fiskar. De visste inte riktigt vilken art de var, men jag köpte gänget och har inte hittat några fler på marknaden. Har inte fått dem att leka, honan håller sig för sig själv och är mer still än de andra. Jag har läst frågor i andra forum om dessa tar snäckor, min erfarenhet är att de inte gör det. Jag har haft dem med små physa acuta och en del större snäckor. De rör inte heller planarier, men däremot äter de levande tubifex and annat smått levande och fryst. Torrmat var mina lite tjuriga på men de äter nu flingfoder. Förutom snäckor så har de gått med amanoräkor, D. margaritatus samt en läppgurami-hona utan problem. De kan dock vara sociala med andra fiskarter vilket dock inte alla andra fiskar uppskattar.
Kommentar av: Leafstream den 2017-05-19
1 par läppgurami, odlingsformen golden (som på bilderna) i sällskaps akvarium på 112L, slutade med att jag fick flytta hanen till en egen tank för han trakasserade alla andra fiskar inklusive honan. Väl i sin enskilda tank så kunde jag inte sätta i fingrar, algskrapa eller något alls utan att han attackerade och bet/tjyvnöp. Detta exemplar var en av de mest territoriella fiskar jag haft under 30 år i hobbyn. Honan var mycket social och i min erfarenhet kunde hon se skillnad på mig som och andra, kanske för hon visste vem som har maten. Hon följde mig runt glaset när jag gick omkring i rummet. Mitt generella tips om gurami är att man kan ha tur och otur med fiskens temperament
Kommentar av: Leafstream den 2017-05-19
Har odlat dessa, i ett jordakvarium. De lekte lätt och ofta och kanske var en 30-40 st som mest. Har dock haft sjukdom på dem och sett dem i dålig kondition i butik många gånger. Jag vet inte om mina hade någon bakteriell smitta med sig från första början eller de hade svagt immunförsvar mot baktieriefloran. Det låtar åt det första, eftersom vissa andra arter som delade tank med strök med. Mina Micronemacheilus cruciatus som gick med dem blev dock aldrig sjuka. Min erfarenhet är att arten kan vara rätt skygg, även i välplanterade akvarier. Mycket flytväxter hjälper och håller man stora stim med den så blir den tuffare. Trots att det är en liten fisk så rekommenderar jag ett större akvarium eftersom de har en tendens att vara lite överallt om de ges möjligheten. Eftersom arten är relativt ny i hobbyn så rekomenderar jag den inte till nybörjare eftersom det i min erfarenhet är lite oklart hur känslig den är för vattenkvalité och förekommande bakterier i akvariemiljön. Är man lite mer erfaren och hängiven hobbyn så är det dock en intressant liten fisk som kan visa upp både färg och lekbeteende.
Kommentar av: Oddie den 2017-05-11
Det här är en underbart vacker art med en enorm personlighet. Jag har tre som går i ett 240 liters akvarium hemma hos mig just nu, två honor och en hane. Dom är väldigt intressanta att se på, då dom ibland får för sig att spurta runt i akvariet och ibland vill "känna på" andra fiskar eller föremål i akvariet. Jag skulle dock vilja påstå att 200 liter är i minimum-gräns för denna art, då den är väldigt aktiv och kräver sin yta. En tät växtlighet och många gömställen, från botten till ytan, är också önskvärt. 5 av 5 stjärnor till guldguramin, som för övrigt är av samma art som marmor-, blå- och månskensguramin. :)
Kommentar av: FUNKYNALITY den 2017-04-07
Alla reagerar på Pricken som han heter. Hans ögon och ansiktsuttryck är obetalbart. Han ser så oskyldig och frågande ut. Mycket snäll fisk som tyvärr blir mobbad av vår Gibiceps Sailfin, Jörgen. Detta gör att han inte vågar röra maten och äter därmed upp alla ljusa plantor på natten när vi sover. Vi måste lösa detta genom en bortadoption av vår Gibiceps. Han är ca 25 cm lång och därmed ingen fisk för småakvarium. Rådet ovan vad gäller akvariesize känns galet. Köper man denna fisk med ett mindre akvarium än vad vi har, 1000L, är man ute efter djurplågeri. Han är nästan lika tjock som han är lång så han tar rejäl plats. Växte förbannat snabbt de första månaderna. Säkert 3 cm i månaden. Hans bästis är en Pimelodus Pictus som heter Malte. Där Pricken är, är Malte. Innan mobbingen började då Pricken var större än Jörgen, var han framme vid matning och var mer lekfull. Inte alls så skygg men nu är han rädd och håller sig gömd dagtid. Grottor och mörka platser är ett måste med denna fisk.
Kommentar av: nothobranchius den 2017-03-11
Arten har delats upp i tre nya arter Xenotoca lyonsi, Xenotoca doadrioi och Xenotoca eiseni. Fisken på bilden förställer Xenotoca sp, San Marcos. Ska numera heta Xenotoca doadrioi
Kommentar av: admin den 2017-02-25
Detta är min absoluta favorit bland Tropheus. När de trivs är de helt underbara med sina svarta och gula färg. De är dessutom både aktiva och ganska lätta att få lek av.
Kommentar av: kaj.p den 2016-05-15
VF med yngel https://www.youtube.com/watch?v=MrvuepIlmQ8
Kommentar av: HåkanM den 2016-04-23
Mina ynglar av sig rätt flitigt, ynglen är rätt stora och överlever i hög grad, mycket glupsk fisk som gillar mat, rätt att den kan hoppa, den kommer upp ur en 10-liters hink med 5 cm vatten i botten som en raket. Hanarna bråkar en hel del och gissar att min för att hålla 2 hanar är 200 liter.
Kommentar av: stefanr72 den 2016-03-20
En art som borde vara förbjuden att sälja.
Kommentar av: Bisho den 2016-03-19
Jätte fina fiskar i färg, men vissa kan vara oerhört aggressiva mot andra arter, även med samma art kan de vara aggressiva. Bäst att hålla dem i akvarium som är större än 200 liter med massor av gömställe, annars blir det stressigt för dem andra fiskarna